s

 

 

   

Forside

KVÆDEBRØD

 
1 kg kvæder
vand

1 stang vanilje
1 kg sukker
skal og saft af 1 citron

gazepose

Skyl kvæderne grundigt. Skær dem i kvarte og fjern kernehuset (som kommes i en lille pose af gazebind og koges med, da der er en del pektin i disse). Kom kvædestykkerne i en gryde og fyld vand på så det akkurat dækker stykkerne. Kog stykkerne til de er møre med den flækkede vaniljestang.

Sigt vandet fra (gem det) og tag posen samt vaniljestangen fra. Mos nu kvæderne med et piskeris i gryden og under omrøring tilsættes sukker, skal og saft fra citronen. Koges under omrøring til karamel-/grødagtig konsistens (kogevandet skal evt. tilsættes undervejs).

Dæk en bradepande med bagepapir og hæld mosen ud i et 1,5-2 cm tykt lag. Stilles herefter et tørt sted ved stuetemperatur. Efter et par dage vil mosen stivne til gelé.