Forside

Vårhvede

 

Denne dej bliver lidt våd og tung, men kan godt trilles lidt forsigtigt til runde boller. Jeg vender gerne dejen ud på et bord drysset godt med durumhvede, men andre meltyper kan sikkert også give et fint resultat.

 

240 g gær

5 dl surdej

4 l vand

1 l kærnemælk/øl eller bare vand blandes godt sammen.

Inden skal ingredienserne tempereres så gæren ikke får et kuldechok.

 

3000 g vårhvedemel

260 g sukker

320 g salt blandes i væsken og køres lidt sammen.

 

4000 g hvedemel blandes i dejen lidt ad gangen og dejen køres grundigt sammen på maskine.

 

Når dejen er færdig, tages lidt fra til surdejen og resten koldt hæves. Dejen slås op og hæver til den er blød og blevet ca. ½ gang større. Bages gerne ved damp de første 5 min. derefter ved 200 grader ca. 15-20 min. afhængig af størrelsen.

 

Vibeke Husted - Svineriet - Århus - den 1. marts 2010

Opskrifter