s

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Forside

Morgenmadsboller

18-20 stk.


Fordej

2 dl yoghurt naturel

10 g gær

2 tsk. salt

100 g fuldkorns speltmel


Bland ingredienserne sammen og lad fordejen stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.


4 dl vand

1 spsk. flydende honning

100 g revet æble

50 g grofthakkede hasselnødder

200 g havregryn

50 g rosiner

600 g hvedemel

1 æg til pensling


Bland hele fordejen med vand, honning, æble, rosiner, havregryn og nødder.

Bland melet i dejen lidt ad gangen og ælt dejen grundigt sammen.

Stil dejen til hævning 1 time og form dejen til boller. Lad bollerne efterhæve 30 min. og pensl dem med æg og drys med groft mel.

Bag bollerne ved 200 °C i 15-20 min.

Havregryn kan erstattes af spelt flager, musliblanding eller en grødblanding

 


Vibeke Husted - Svineriet - Århus - den 31. maj 2010

Opskrifter