Forside

 

Hurtig brøddej

 

200 g gær

2 l vand

1 l øl

1 l kærnemælk blandes godt.

 

1000 g hvedemel

150 g sukker

150 g salt tilsættes og dejen æltes igennem.

 

3100 g durumhvede og 2100 g hvedemel æltes ind i dejen, og dejen æltes grundigt sammen.

 

Dejen behøver ikke at koldhæve og kan slås op med det samme. Hæver til dobbelt størrelse og bages ved 180-200 grader ca. 20 min. gerne ved damp de første 5 min.

 

OBS: denne dej kan anvendes med andre meltyper end hvede og durumhvede. Prøv at udskifte noget af durumhveden med boghvedemel, fuldkornshvedemel eller hvad man nu har ved hånden. Det er dog vigtigt ikke at udskifte for meget af hvedemelet for det ændrer dejens egenskab til at holde formen under hævning og bagning.

 

 

Kilde: Vibeke Husted - Svineriet - Århus - den 1. marts 2010

Opskrifter