Forside

Emmer

 

Denne dej er mørk og har god smag. Dejen er lidt blød og kan evt. tilsættes større mængde hvedemel, så den nemmere kan trilles til runde brød, hvis det ønskes.

 

200 g gær

3 l vand

8 dl afkølet kaffe

1,25 l øl (gerne mørkt øl)

3 dl maltsirup blandes godt sammen.

 

3200 g emmer-mel

260 g sukker

280 g salt tilsættes og køres godt sammen.

3200 g hvedemel tilsættes lidt ad gangen og dejen køres grundigt sammen og stilles koldt til hævning.

 

Dejen vendes ud på et godt meldrysset bord og slås op og hæver til den er blød og blevet ca. ½ gang større. Bages gerne ved damp de første 5 min. Derefter ved 200 grader ca. 15-20 min. afhængig af størrelsen.

 

 

Vibeke Husted - Svineriet - Århus - den 1. marts 2010


Opskrifter