Forside

 

Boghvedebrød

 

5 dl surdej

200 g gær

5 l væske (vand, øl, mælk) blandes godt sammen.

 

3000 g hvedemel

1000 g boghvedemel

310 g salt

260 g sukker blandes i væsken og det køres godt sammen.

 

3000 g hvedemel tilsættes dejen lidt ad gangen,

dejen æltes grundigt sammen og stilles koldt til hævning.

 

Dejen vendes ud på et godt meldrysset bord og slås op og hæver til den er blød og blevet ca. ½ gang større.

Bages gerne ved damp de første 5 min. derefter ved 200 grader ca. 15-20 min. afhængig af størrelsen.

Dejen kan tilsættes lidt mere mel, hvis den er for blød, men det er ikke en dej der kan trilles til små brød.

Hvis dejen hæver for længe, bliver det lidt flade kedelige brød, så det er en god ide at holde øje med brødene og ikke stille dem for lunt til hævning.

 

 


Vibeke Husted - Svineriet - Århus - den 1. marts 2010
 

Opskrifter