Forside

Opskrifter

Henriks Honning-Kage

(Henrik Axelsen 24. marts 2013)

 

Ingredienser:

500 g mørk Honning-Sirup

125 g muscovado-sukker (rørsukker)

500 g økologisk hvedemel

2 stk stødt kanel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt kardemomme

1½ tsk natron

½ tsk hjortetaksalt

3 æg

1 dl piskefløde

1 økologisk appelsin - saft og skal

 

Smørcreme:

200 g blødt smør

200 g flormelis

1 glas appelsin- eller abrikossyltetøj

 

!50 g mørk chokolade

 

Sådan gør du:

Varm honning og sukker op i en gryde indtil sukkeret er smeltet, og lad blandingen køle ned til stuetemperatur. Bland imens mel med krydderier, natron og hjortetaksalt i en skål for sig.

 

Når honning/sukker-blandingen er kølet af, pisker du æggene sammen og rører dem i honningblandingen med fløde og appelsinsaft og -skal.

Si mel-krydderblandingen i dejen, rør den ensartet og hæld dejen i en lille bradepande (20×30 cm) med bagepapir i bunden, og bag den i 35-75 minutter ved 165 grader. Tjek at kagen er gennembagt med en tandstik, kødnål eller lignende. Den skal komme ren ud, men husk at kagen ikke skal skam-bages tør.

 

Lad kagen køle helt af i formen; lav imens smørcremen ved at piske smør og flormelis hurtigt med en elpisker, indtil massen er helt hvid og luftig. Processen tager 3-4 minutter, og det er top vigtigt, at du tager dig tid… det gør hele forskellen mellem tandsmør og luftig creme.

 

Når kagen er helt kold, flækker du den i to lag (med kniv eller sytråd) og spreder først syltetøj,  dernæst smørcreme ud over det nederste lag. Læg øverste lag kage på.

 

Til sidst smelter du den mørke chokolade og breder den ud over kagen med en paletkniv. Stil kagen i køleskabet, indtil chokoladen er hård.

 

Husk: Opbevar kagen i en lufttæt beholder på et køligt sted, gerne i køleskab, men tag den ud en halv times tid før servering, så smørcremen ikke er helt hård.